Dorty

Dorty a modelace mohou obsahovat výztuže a floristické dráty pro lepší stabilitu. Na výrobu větších modelů používáme burizonovou hmotu.

Doporučená spotřeba dortů i dortových lízátek je 24hodin při dodržení skladovacích a přepravních podmínek.

Přeprava a skladování dortů by měli být při teplotách 3 – 8 OC , vždy na rovném a pevném podkladě. Nelze-li   podmínky pro uskladnění zajistit, je lepší si výrobek vyzvednout těsně před oslavou – konzumací. Pro Plzeň a blízké okolí můžeme po domluvě zajistit dodání dortu na místo určení. Přeprava a aranžování na místě není zahrnuto v ceně dortu.

KORPUSY

piškotový – jemný základní piškotový kopus světlý nebo tmavý s kakaem, vhodný ke zvlhčení alkoholem, kávou nebo k promazání džemem

mrkvový – jemný základní korpus s jemně strouhanou mrkví

kokosový – korpus obsahující mletý kokos, vhodný ke zvlhčení kokosovým sirupem nebo kokosovým mlékem a alkoholem

oříškový – korpus obsahující ořechy

extra tmavý – těžší vláčný korpus s podmáslím, kakaem, čokoládou, tmavým třtinovým cukrem a coca-colou (pro milovníky piva je coca-cola nahrazena černým pivem, které není v dortu nijak chuťově výrazné)

red velvet – vláčný a jemný korpus s podmáslím a kakaem, pro jeho typickou červeno-hnědou barvu obsahuje potravinářské barvivo (verze bez barviva je světle hnědá)

potahovací hmoty

mléčná hmota – hmota vlastní výroby obsahující sušené mléko, cukr, med a aroma, hmota není nikdy čistě bílá

marcipán, další potahovací a modelovací hmoty  – polotovar vyrobený pro cukrářské  použití

pro barvení potahovacích a modelovacích hmot jsou použita potravinářská barviva